AD

Tuesday, July 05, 2011

V.i.d.e.o LOGGING

Assalamualaikum...

Tahukah anda bahawasanya selain dari Blogging dan juga mengupdate status di Facebook, tak lupa juga bertweeting di Twitter, kini muncul suatu fenomena baru yang dipanggil Vlogging.

Video Logging ini sepertimana juga yang saya sebutkan diatas tadi, ia adalah bertujuan untuk mengeksperesi pendapat peribadi dan juga segala pandangannya terhadap apa yang berlaku di dalam dunia ini. Tak kurang juga hanya untuk melepaskan keboringan dengan merakam video. Apa yang lebihnya Vlogging ini ialah, author tersebut dapat menyampaikan mesejnya dengan kedua-dua ekspresi dan juga nasihat dalam bentuk suara, berbanding dengan hanya tulisan.

Seperti biasa la, apabila dah muncul fenomena baru ini, manusia mula berlumba-lumba untuk memenangi anugerah Vlogging terbaik. Hahaha. Takdak aih, guro jer. Ni ada la senarai topten hok ore dok buat, ambo cubo paste sini jah, heee :)



Biasa la, kita tidak boleh lari dari terkena tempias fenomena-fenomena dan trend-trend terbaru.
Aku tak kata pon salah. Apa-apa pun, ambiklah yang jernih darinya, dan buanglah yang keruh darinya, selagi ia tidak melanggar hukum syarak dan hak asasi manusia, hahaha. (sepertimana kata Matluthfi90).

Anda rasa anda buang masa tengok Video-video ini? Anda pikiq skali lagi. Kerana setiap video itu ada diselitkan mesej nya cumo tinggai untunk hang pikiq dan pakai ja. Haha


Jadi pada sapa-sapa yang baru nak kenai apa itu Vlogging, disini saya nak tunjuk Vlogger Peberet saya, Matluthfi90, heee

Dan aku nak paksa korang tengok Video Logging yang aku paling suka. Wajibb. Zassss



Aku rasa tak pelu lah lagi aku nak ulas mesej-mesej yang terdapat dalam video itu, atau kalau korang curios jugak, drop a komen lah ok? Bye~

1 comment:

Gadis Pantai Timur said...

sangat sangat suka tengok mat luthfi vlogging..sempoi..