AD

Wednesday, December 14, 2011

Missing

Feel like writing something today, but no idea, the idea is just to keep this blog alive, haha. Hmm, life is quite wonderful, can't be any thankful enough to Allah. We should be realizing how wonderful life is, not until we left it. I'm sure, because, most of the people in this world, will start to appreciate something when it is missing.

So take a time out, list down what you have; your good health, your loved one around you, your belongings, your freedom and a lot more to list. 

Can you imagine how would your life be, when one of those is missing?

Thursday, October 20, 2011

Mind

I found this in my friend's profile in FB; Nik Azlishah. It's somehow, attracts and telling my mind that I often to fall in 2nd and 3rd place of mind. Am trying my best to achieve 1st place most of the time, how about you? Have you ever thought that how a thinker do their job? they don't really bother about what people do, they just think WHY do they do it, and HOW to overcome the problems, rather than thinking and bothering WHAT they are doing. Hmm, sorry for taking you until this lines without going straight to the point. The saying is : 

Great minds discuss ideas; Average minds discuss events; Small minds discuss people


Facebook telah menjadi satu tempat di mana, ramai orang bergaduh dan bertikam lidah sesama sendiri, atas sebab yang sangat tak berbaloi. Aku pun kadang-kadang nak marah jugak, tapi, well, you learn from experience, don't you? same goes to me, I was one of the annoying too, updating status, mengata orang, menyindir orang, but that was a history, day by day, I 've learnt how we, are easily falling into their trap. 


That's why come Al-Quran, it's a manual, it's the guide of how to live in this world. Yes life is free, but there is a limit, same goes to every single thing in this world, Not to put it in the same category of other manual book, but hey, if you ever read any manual attached to your thingy, there will be a LIMIT that you must keep. You don't believe me? Try yourself, being annoying to those around you, and see how they react when it comes to their limits. Haha!

Renung-renungkan dan selamat beramal~ let us aim to be the 1st minded people, of course we can!


*sedangkan lidah lagi tergigit, saya pun pernah terlanjur juga, haha, tapi get back to the original stream k? use your mind wisely! cayam sume, Assalamualaikum!

Thursday, October 13, 2011

manusia. they always think they are right, aku pun sama. tapi yang cakap tak serupa bikin ini lagi bermasalah. yes, advising is good. but, there are few factors that have to be considered before advising someone. yang aku tahu, I won't let they got my anger waked up.

kalau apa kita nak nasihat, cuba tilik diri, apa-apa pun cuba refer kepada diri balik. konsep nasihat tidak boleh berdiri sendiri, ia kena digandingkan dengan nasihat menasihati.

kalau kita suruh orang berfikir, are we doing the same thing?

Tuesday, August 09, 2011

Blog Junior :)

Salam, haha. Dah lama sebenaqnya nak wat entri ni, tapi tidak berkesempatan laa pulak. Ok disini, aku ingin mengucapkan terima kasih kepada junior ku 


Dia ni da feymes sangat dah, haha. Eh, lupa nak cakap, aku terima kasih sebab dia tolong promote blog aku dalam blog dia, dan dia juga lah yang bertanggungjawab mengubah interface blog aku ni, kui kui kui. Thanx. Do drop by here.

A very interesting blog to santai, lepak, dan juga nak cari info, especially in aviation :)


Monday, August 08, 2011

Merdeka!


Apa lagi, jom join. I'll take my part as a blogger to play a role invinting you to participate. Let's enjoy, let the world know how our religion and our race teach us to be :)

Me? I'll do mine... but as for now, in a written medium...

"Hi, I'm Faiz, a Muslim, my religion; Islam teaches me to do all good deeds, and there is no enforcement for people to do anything the way we want, but please be GOOD, especially during this holy month; Ramadhan, wallahualam. and let us all live in a harmony, appreciate single thing that happens in your life, sooner or later, you'll be missing it :)"

PEN

Dah lama tak post pasal fly, takdak apa pun, nak post pun malu sbenarnya, nanti orang bising dok tanya...
"tak abih lagi?"
"da brapa lama bro ko kat sana?"
"ingatkan hang da koje dah?"

Haaa, got the idea? haha, tapi takpa lah, sebelum raya ni InsyaAllah laa abes la tuu kan? Ok, kelmarin aku pi Penang, wohooo, cantik... been here before, this should be my 3th or 4th, not really remember. Tapi jalan-jalan time puasa ni hilang laa sikit rasa keseronokan dia tuu, ya laa, takleh nak lepak makan nasi kandaq, takleh nak isap rokok, dan takleh nak cuci mata lama-lama sangat.. oops.. haha

Perjalanan melalui udara sebenaqnya tak lama pun, kalo hang dok drive tuh ada la 5 6 jam, kami kat atas ni, 1 2 jam ja, haha. Tapi dia punya jalan raya udara (airway) for the type of my aircraft to Penang ni macam jauh sket, which is kami takleh p direct la, nak kena masuk Pahang dulu then baru kona masuk Penang, adoii, haha. Apa-apa pun nak share gambaq la sket

kat mana ntah, somewhere overhead Perak kot
landed at runway 04
tu dia terminal Bayan Lepaih
nak paking laa, nak turun amik angin

Saturday, July 16, 2011

Turning Point

Last night should be my turning point of where my origin track changed to a new track, better one of course. I should be learning on how to understand people. I should understand the behavior of all people and of course especially the one around me. 

Last time, i faced a very high level of difficulties in understanding people, yeah you know, with some people who are in the category of 'annoying' 'perasan best' dan macam-macam lagi.

Tapi bukankah kita tiada hak dan kuasa yang secukupnya untuk mengubah mereka? at least for me laa, so I started thinking, if I can't change them, why not I change myself to suit with them, (also in a good way, of course).

Well, I took a quote from the Vlogging matluthfi90

"The world needs more positive people, perhaps the one like  you :D"

Tuesday, July 05, 2011

V.i.d.e.o LOGGING

Assalamualaikum...

Tahukah anda bahawasanya selain dari Blogging dan juga mengupdate status di Facebook, tak lupa juga bertweeting di Twitter, kini muncul suatu fenomena baru yang dipanggil Vlogging.

Video Logging ini sepertimana juga yang saya sebutkan diatas tadi, ia adalah bertujuan untuk mengeksperesi pendapat peribadi dan juga segala pandangannya terhadap apa yang berlaku di dalam dunia ini. Tak kurang juga hanya untuk melepaskan keboringan dengan merakam video. Apa yang lebihnya Vlogging ini ialah, author tersebut dapat menyampaikan mesejnya dengan kedua-dua ekspresi dan juga nasihat dalam bentuk suara, berbanding dengan hanya tulisan.

Seperti biasa la, apabila dah muncul fenomena baru ini, manusia mula berlumba-lumba untuk memenangi anugerah Vlogging terbaik. Hahaha. Takdak aih, guro jer. Ni ada la senarai topten hok ore dok buat, ambo cubo paste sini jah, heee :)



Biasa la, kita tidak boleh lari dari terkena tempias fenomena-fenomena dan trend-trend terbaru.
Aku tak kata pon salah. Apa-apa pun, ambiklah yang jernih darinya, dan buanglah yang keruh darinya, selagi ia tidak melanggar hukum syarak dan hak asasi manusia, hahaha. (sepertimana kata Matluthfi90).

Anda rasa anda buang masa tengok Video-video ini? Anda pikiq skali lagi. Kerana setiap video itu ada diselitkan mesej nya cumo tinggai untunk hang pikiq dan pakai ja. Haha


Jadi pada sapa-sapa yang baru nak kenai apa itu Vlogging, disini saya nak tunjuk Vlogger Peberet saya, Matluthfi90, heee

Dan aku nak paksa korang tengok Video Logging yang aku paling suka. Wajibb. Zassss



Aku rasa tak pelu lah lagi aku nak ulas mesej-mesej yang terdapat dalam video itu, atau kalau korang curios jugak, drop a komen lah ok? Bye~

Monday, June 20, 2011

...

sigh...... :-(

Tuesday, June 14, 2011

Inspiration

Taken from 'Pramugara ke Juruterbang'. What an inspiring pics :)

Sent from my Nokia phone

Scorpion

I caught this last 2 nights. During the rain, I saw it was crawling on the floor. Should be dangerous.

Sent from my Nokia phone

Tuesday, June 07, 2011

Jangan Menyerah

Salam, kepada sesiapa yang merasakan bahawa hidup ini terlalu susah, jangan susahkan minda dan otak anda, kerana semua itu pahit manis kehidupan yang dikurniakan Allah. Mungkin berat lagi bahu yang memikul daripada mata yang memandang. Tapi percayalah, minda kita tidak mampu untuk mengerti apa yang dijanjikan Allah.



Tak ada manusia
Yang terlahir sempurna
Jangan kau sesali
Segala yang telah terjadi

Kita pasti pernah
Dapatkan cobaan yang berat
Seakan hidup ini
Tak ada artinya lagi

Syukuri apa yang ada
Hidup adalah anugerah
Tetap jalani hidup ini
Melakukan yang terbaik

Tak ada manusia
Yang terlahir sempurna
Jangan kau sesali
Segala yang telah terjadi

Tuhan pasti kan menunjukkan
Kebesaran dan kuasanya
Bagi hambanya yang sabar
Dan tak kenal Putus asa

Sunday, June 05, 2011

Redha

Wahai diri,
Ingatlah..
Segala gerak dan laku makhluk adalah dengan izin Allah jua,
Jika datang org menghadiahkan air mata,
Allah sedang mendidikmu tentang sifat sabar 
Jangan dilihat manusia menjadi sebab,
Tapi lihat dengan mata hati yang Allah jua menjadi 'musabbil asbab'.
Jika kau disakiti oleh dia.
DIA sebenarnya sedang mengajarmu erti Redha.


Hmm, what a nice reminder indeed from my friend

Tuesday, May 24, 2011

F1M (1)

Salam semua, di harap sesiapa yang sedang membaca tulisan ini dikurniakan kesihatan yang baik, terutama mata yang terang dan cerah, (ye la, asyik dok pandang monitor tuu, poning la mate dan pale, hek3) tidak lupa juga kepada yang tidak membaca, semoga kita semua hidup dibawah payung keberkatan dariNya.

Disini, aku ingin berkongsi sedikit cerita yang tidak seberapa menariknya, tapi berkemungkinan boleh dijadikan bahan bacaan dikala persoalan tentang 'Fly 1Malaysia (F1M)' bertandang di dalam minda. F1M ini mulanya terdetik atas idea seorang kadet di APFT yang pernah menjawat jawatan di dalam bidang politik ini. Seperti sedia maklum dia lah yang bernama Tuan Ahmad Humaizi B. Tuan Muhammad Kamal (Miji). Menurutnya, program ini sudah berada dalam rancangan untuk satu tahun lamanya, bermula daripada tahun lepas, dan baru sekarang, setelah semuanya dikira stabil, baru lah program ini dilancarkan.

Ok la, aku pun tak nak menyusul panjang berkenaan latar belakang program ini kerana aku hanya lah diberitahu tentang program ini lebih kurang sebulan awal. Pada awalnya, aku tidak menyandang apa-apa 'post' di dalam program ini selain menjadi Penolong yang tidak berguna kepada Mohd Faiq Bin Mohd Tahir (Faiq) iaitu Juruterbang pesawat dua enjin juga selaku orang yang bertanggungjawab dalam hal-hal yang berkaitan dengan pesawat dua enjin ini, iaitu 'route', 'crew', dan sebagainya.

Mohd Noor Arni B. Abdul Rahman (Arni) pula telah dipetik nama oleh Faiq untuk menjadi jurugambar rasmi bagi program ini lalu dipilih oleh Miji. Jadi, begitulah kiranya, aku pun tidak menaruh harapan untuk turut serta dalam program yang aku kira begitu berprestij ini, kalau ada pun, tolong-tolong belakang tabir boleh lah kot.

Tup tap tup tap, kurang lebih 2 3 minggu sebelum program itu.......
2 days before the departure

* takda idea da...

Zzzz

Saat yang aku benci, mungkin korang juga?


1. time nak salam. hulur tangan. orang tu salam orang lain dulu.

2. tolong pegang pintu, kesian ada orang bawak barang banyak. dia jalan slow sangat.

3. ternampak member lama. angkat tangan. dia tak perasan pon.

4. bila berjalan. ada org dari arah bertentangan. alih kekiri nk avoid. dia alih kekiri juga.

5. dah bye-bye dan dah salam etc. balik jalan arah yang sama. dan jumpa lagi. zzz

6. "baju ni ade yg kale biru tak?" gua tanya.. lalu dijawap "oh gua tak kerja sini bro"




Saturday, May 21, 2011

Kawan

Salam semua, semoga selalu sihat walafiat hendaknya, heee.


Seribu kemaafan dipohon dari aku sebagai pembuka kata untuk hari ini. Aku ingin meluahkah sedikit rasa yang terbuku didalam hati, bukan niat untuk mengaibkan diri sendiri juga membuka pekung didada, tetapi hanya untuk perkongsian dari diri ini yang sama menjawat jawatan sebagai "Hamba" kepada Nya.



Sesiapa yang mengenali diri ini, mesti mengetahui yang aku ini bersikap sedikit sensitive, disebabkan itu lah aku tidak mempunyai ramai kawan. Tetapi walaupun aku tidak mempunyai ramai kawan, Alhamdulillah, kualiti yang diberikan dalam kuantiti kawan aku yang sedikit itu sangat tinggi, yakni aku tidak memerlukan kawan dalam kuantiti yang banyak.


Jadi kepada kawan-kawan yang rapat dengan aku, tolong maafkan segala salah silap aku, halalkan segala makan minum aku, dan bimbinglah aku ke jalan yang benar. Aku tidak mencari kawan yang kaya, yang bisa menuntun aku ke kelab disko, tidak juga mencari cantik-cantik dan hensem-hensem, yang bisa disalah pakai untuk kepentingan sendiri, tetapi cukuplah hanya dengan ilmu yang berguna kamu kongsikan dengan aku.



Itu sahaja mungkin. Teringat pula pesan seorang tua yang sangat istimewa di dalam hidup ku. "Tak di rekomenkan untuk kita mempunyai sahabat karib, kelak kerana sedikit kesalahan yang dibuat oleh nya, dikhuatiri, kita akan mengambil hati lebih dari apa yang sepatutnya". Sesapa yang tak faham maksud ayat ini, cubalah renungkan.


After missing my best friends, I don't think of having one for now. It just enough that i just be close to anybody. Thanks very much of your kindness for being my friend. Sorry if i can't be a good friend to you. Assalamualaikum.

*off to BBQ tonight, and as for Fly 1Malaysia, banyakla nak share, tapi tak berkesempatan lagi, ihihi.

Wednesday, May 18, 2011

Fly 1Malaysia (sequence)


24 jam terbang keliling negara

Peserta program menunjukkan isyarat 1Malaysia sebelum berlepas di hangar Asia Pacific Flight Training, Pengkalan Chepa, Kota Bharu, semalam.




KOTA BHARU 15 Mei – Persatuan Belia Juruterbang Malaysia (PBJM) bakal memahat nama dalam Malaysia Book of Records apabila terbang mengelilingi negara menggunakan pesawat kecil dalam tempoh tidak sampai 24 jam sempena sambutan Hari Belia Negara hari ini.
Penerbangan tersebut dikendalikan 11 juruterbang muda berusia 20 hingga 25 tahun dengan bertemakan Fly 1Malaysia yang melibatkan tiga pesawat milik Asia Pacific Flight Training (APFT) iaitu Diamond 42, Diamond 40 dan Piper 28.

Pengerusi PBJM yang turut menyertai penerbangan itu, Tuan Ahmad Humaizi Tuan Muhammad Kamal berkata, penerbangan tersebut yang bermula di Lapangan Terbang Sultan Ismail Petra (LTSIP) di sini akan singgah di Langkawi, Johor Bahru, Kuching dan Kota Kinabalu.

"Program ini dirancang lebih setahun lalu dengan APFT sebagai penaja utama yang memberi latihan insentif kepada kami semua untuk merealisasikan cita-cita ini.
"Di setiap persinggahan kami akan menerangkan konsep Gagasan 1Malaysia yang dicanang Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak sebagai tanda sokongan kami kepada beliau," katanya ketika ditemui sebelum upacara pelepasan di pekarangan hangar pesawat APFT Pengkalan Chepa, di sini hari ini.
Upacara itu disempurnakan Pengarah Jabatan Belia dan Sukan Kelantan, Mat Sulji Zakaria. Turut hadir Pengetua APFT, Kapten Syed Abdullah Syed Ariffin dan Penasihat APFT, Mohd. Najib Badruddin.

Juruterbang yang membawa pesawat ringan satu enjin ialah Aaron Tan Wei Ren, Abd. Rahman Abd. Mohsin. S. Akhilan, Amir Anuar Mohamad Zaini, Chua Siong dan Safian Mohd. Fawzi.

Sementara itu, bagi pesawat dua enjin, juruterbangnya adalah Adrian Dan Wern Han, Muhammad Faiz Mohd Nasir, Mohd. Faiq Mohd. Tahir, N. Sathes Kumar dan Tuan Ahmad Humaizi sendiri.
Ketiga-tiga pesawat berkenaan berlepas secara bergilir-gilir dari LTSIP bermula pukul 8.45 pagi dan mereka akan bertukar juruterbang di setiap persinggahan sehingga kembali ke LTSIP esok.

Tuan Muhammad berkata, kemuncak kepada program tersebut adalah penyerahan sijil pengiktirafan Malaysia Book of Records sambil disaksikan Perdana Menteri sempena sambutan Himpunan Sejuta Belia di Putrajaya pada 27 hingga 29 Mei ini.

Monday, May 09, 2011

Fly 1 Malaysia

MONDAY, 25 APRIL 2011 15:10 UKK
PrintPDF

Pelancaran Program Fly 1Malaysia
PUTRAJAYA – YB Dato’ Sri Ahmad Shabery Cheek telah menyerahkan 
Jalur Gemilang sebagai simbolik pelancaran‘Program Fly 1 Malaysia’ 
yang diilhamkan oleh Persatuan Juruterbang Belia Malaysia bertempat di
 Menara Kementerian Belia dan Sukan.
Program ini merupakan program yang pertama diadakan di Malaysia 
bersempena Himpunan Sejuta Belia yang akan berlangsung tidak 
lama lagi. Program ini, secara tidak langsung dapat mempromosikan 
Gagasan 1Malaysia yang diilhamkan oleh Perdana Menteri, 
YAB Dato’ Seri Mohd Najib bin Tun Abdul Razak.
Program Fly 1Malaysia’ turut disertai oleh 11 juruterbang muda yang 
akan mencipta rekod penerbangan berganti-ganti dengan membuat 
penerbangan mengelilingi Semenanjung Malaysia, Sabah dan Sarawak. 
Pasukan ini, akan membuat pendaratan di beberapa lokasi lapangan 
terbang utama seperti di Kota Bharu, Johor Bharu, Kuching dan 
Kota Kinabalu.
Secara teknikalnya, pasukan juruterbang ini akan membuat pendaratan 
dalam tempoh kurang 24 jam sejauh lebih 2000 kilometer 
(1107 batu nautika). 
Malah, jika program ini berjaya, rekod julung-julung kali akan diiktiraf oleh 
Malaysia Book Of Records (MBOR).
Kejayaan ‘Program Fly 1Malaysia’ ini nanti sekaligus dapat membuktikan
 golongan belia menyokong hasrat kerajaan dengan Gagasan 1 Malaysia 
kerana penyertaan pasukan juruterbang ini terdiri dari golongan belia dan 
terdiri dari pelbagai kaum yang mampu menggalas cabaran.
Acara terakhir adalah majlis penyampaian Memorandum kepada 
YAB Perdana Menteri Malaysia, YAB Dato’ Sri Mohd Najib bin Tun Razak 
pada 28 Mei 2011 di Majlis Perasmian Himpunan Sejuta Belia, Putrajaya, 
yang akan berlangsung tidak lama lagi.

Disediakan oleh : Ida Nur Syafinaz bt Muhd Fuad, UKK KBS


*wish me all the best everybody, need your pray, i'll be joining this programme, 
hope everything will be just fine, InsyaAllah, Aminn.. 
Spaceless of thanks to my close friend in APFT for giving me and my friend a hand to me 
for joining this programme, may Allah bless you always. He's the one inside the pict. :)
I'll update you later concerning this

Friday, April 22, 2011

142:15

After a very long while since I last wrote about my flying, here a little updates of it. It wasn’t my intention for not sharing my flying experience, but it just, I’ve been too lazy these days, hehehe.

Now, hours collected almost at the peak requirements for a single engine aircraft, required by DCA. Hehe, will be slotted for two tests before I am finishing solid 145:00 of single engine flying; consist of 49:00 of dual hours (flying with instructor) and the rest 96:00 of solo hours (including mutual flying).

Ok, to shed some lights for those who can’t call, what this is all about, I will summarize it.
In flight training, it is divided into 3 parts, to supply a pilot with a knowledge and skill in flying. They are :

1.       General Handling (GH)
2.       Instrument Flying (IF)
3.       Navigation (NAV)

GH, as the name implies, it is where you will be training the basic handling of aircraft like controlling, rolling, climbing, levelling, banking, turning, stalling, and etc. Not to include the most crucial part beside all these, which is; landingJ. It is all based on Visual, where you will be familiarized yourself with the fundamental of flying which is; datum attitude, it is, whether you fly a big jet or small piston aircraft, when the situation allow you to fly visual, that will be a main reference to you. Not to mention, also effect of control on the aircraftsJ. You also will be taught on how to perform a Force Landing if the engines goes kaput, LoL. There are several techniques to be learnt. Night Flying(NF) is also practiced. to expose you to darkside of the world, LoL. Well the judgement of doing something will be different in NF, having practicing this, you are then certified to fly at night!

IF, it is where you will be practicing flying based on Instrument inside the aircraft. To ‘plant’ a ‘belief’ towards the instrument inside the aircraft and of course a thorough understanding is compulsory. Those instrument, where the basic one is known ‘6 packs’, it’s not like a tummy with a 6 packs like you are imagining, LoL. It’s basic instrument that I can say follow a standard of arrangement in any cockpits. From left, we have Airspeed Indicator (ASI), Attitude Indicator (AI), Altimeter (ALT), and below ALT to the left, Vertical Speed Indicator (VSI), Direction Indicator (DI), and lastly Turning Skid Indicator (TSI) below the ASI. See the pictures below.

basic 6 packs

basic 6 packs + nav aids intsruments

Still on IF, unlike driving a car, you can still maintain visual with the train ahead of you, and even if you can’t, you can drop by anywhere, for a coffee and a smoke while waiting for the visibilities improve. In advance learning of IF, we will be learning how to fly the aircraft, if the Visual Flight Rules cannot longer be obeyed. Let say, you are flying inside the clouds, where you have no idea. "where am I? How to get home?" and etc. I know it sounds creepy. But, that’s why, comes the Nav Aids, which i could say, a very great technology of helping and aiding a pilot and giving us an idea of where we are, heee. And the most common one being used around the world is VOR. There are a lot more besides VOR, consists of NDB, LOCATOR, and etc. So these Nav Aids will be helping you to fly the aircraft if outside visual is not contacted. It also can help you to make an approach and landing in a bad weather, PROMISING you have a good understanding of it!
WMKC VOR App Runway 10

I don’t plan to discuss more on IF, otherwise, you will end up suffering a headache! LoL. To continue with the next one which is NAV. Nothing much on this, beside that It is where you apply those previous 2 part of flying into one flight. But there will be also few techniques you will be learnt. The explanation on NAV will be based on VFR NAV. You are flying from WMKC(KBR)-WMKN(TGG). In order for you to fly to TGG, you have to have a full idea of how to get yourself to the destination you are going to. Thus, a good preparation will be so helpful. The preparations consist of a map reading knowledge, a well planned route marked on the map, the level, the terrain, Nav Log and etc. find out more here.
Flight plan

Unlike those, IFR NAV is an advance NAV, which i would say an Airways. Most of the airliners fly on the airway. Well you don’t really need a map, but you need an Airways Chart, and this is so called ‘an advance presentation of map’. It’s like a normal map, besides, it has some sort of connecting lines on it! Haha. Take a look on the top of this page, behind the ‘going.beyond.happiness’ header, that’s what we call an Airways Chart. The pictures actually belong to him, thank you very much, ike puyu pat samah. As for us, a single engine pilot, we don’t practice Airways, because most of the airways located high up on the sky, ranging from 10’000ft up to 60’000 ft (if’ I’m not mistaken)it’s only an imaginary line that is visible only on certain equipments like some radar inside our aircraft and Air Traffic Control Room. Ever wondered how do pilots fly during a night where you yourself do not have an idea on where you are if you stare out of the windows, but then tup tap tup tap (sounds of blinking of the eyes), there you are, safely landed! Alhamdulillah, hehe.

same will appear on radar screen :)

Hmm, having reaching this part, is a really critical part of me, haha. Yet, still there are more things left to learn and being mastered. And to be corrected by the experienced is really really appreciated!
For those youngsters out there, please, and please study hard. Things are getting harder and difficult nowadays, not to mention, very competitive too. You have to be outstanding by forcing yourself to be extraordinary person.

Kindly visit a friend of mine, to have a real picture of the training :)


Do pray for my tests ok peeps? Aminnnn ya Allah. InsyaAllah, next week, my callsign is no longer valid. and slowly moving to Twin Engine! Now also doing my Simulator training.

Thursday, April 21, 2011

10 Solat Tak Diterima

Rasulullah S.A.W. telah bersabda yang bermaksud
: "Sesiapa yang memelihara solat, maka solat itu sebagai cahaya baginya, petunjuk dan jalan selamat dan barangsiapa yang tidak memelihara solat, maka sesungguhnya solat itu tidak menjadi cahaya, dan tidak juga menjadi petunjuk dan jalan selamat baginya." (Tabyinul Mahaarim)

Rasulullah S.A.W telah bersabda bahawa : "10 orang solatnya tidak diterima oleh Allah S.W.T, antaranya :



1. Orang lelaki yang solat sendirian tanpa membaca sesuatu.
2. Orang lelaki yang mengerjakan solat tetapi tidak mengeluarkan zakat.
3. Orang lelaki yang menjadi imam, padahal orang yang menjadi makmum membencinya.
4. Orang lelaki yang melarikan diri.
5. Orang lelaki yang minum arak tanpa mahu meninggalkannya (Taubat).
6. Orang perempuan yang suaminya marah kepadanya.
7. Orang perempuan yang mengerjakan solat tanpa memakai tudung.
8. Imam atau pemimpin yang sombong dan zalim menganiaya
9. Orang-orang yang suka makan riba'.
10. Orang yang solatnya tidak dapat menahannya dari melakukan perbuatan yang keji dan mungkar." Sabda

Rasulullah S.A.W yang bermaksud : "Barang siapa yang solatnya itu tidak dapat menahannya dari melakukan perbuatan keji dan mungkar, maka sesungguhnya solatnya itu hanya menambahkan kemurkaan Allah S.W.T dan jauh dari Allah." Hassan r.a berkata : "Kalau solat kamu itu tidak dapat menahan kamu dari melakukan perbuatan mungkar dan keji, maka sesungguhnya kamu dianggap orang yang tidak mengerjakan solat. Dan pada hari kiamat nanti solatmu itu akan dilemparkan semula ke arah mukamu seperti
satu bungkusan kain tebal yang buruk."..

Monday, April 18, 2011

:">


Untuk bakal isteriku..
Tangan ini mula menulis apa yang telah dikarangkan oleh hati ini di dalam kalbu. Aku mula tertanya-tanya adakah aku sudah seharusnya mula mencari sebahagian diriku yang hilang. Bukanlah niat ini disertai oleh nafsu tetapi atas keinginan seorang muslim mencari sebahagian agamanya. Acap kali aku mendengar bahawa ungkapan “Kau tercipta untukku.”
Aku awalnya kurang mengerti apa sebenarnya erti kalimah ini kerana diselubungi jahiliyah. Rahmat dan hidayah Allah yang diberikan kepada diriku, baru kini aku mengerti bahawa pada satu hari nanti, aku harus mengambil satu tangungjawab yang sememangnya diciptakan khas untuk diriku, iaitu dirimu. Aku mula mempersiapkan diri dari segi fizikal, spiritual dan juga intelektual untuk bertemu denganmu.
Aku mahukan pertemuan kita yang pertama aku kelihatan ‘sempurna’ di hadapanmu walaupun hakikatnya masih banyak lagi kelemahan diri ini. Aku cuba mempelajari erti dan hakikat tanggungjawab yang harus aku galas ketika dipertemukan dengan dirimu. Aku cuba membataskan perbicaraanku dengan gadis lain yang hanya dalam lingkaran urusan penting kerana aku risau aku menceritakan rahsia diriku kepadanya kerana seharusnya engkaulah yang harus mengetahuinya kerana dirimu adalah sebahagian dariku dan ianya adalah hak bagimu untuk mengetahui segala zahir dan batin diriku ini.
Aku hanya mengharapkan keredhaan Allah. Yang aku takuti, diriku mula didekati oleh wanita kerana harta dan perwatakanku.
Baik yang indah berhijab atau yang ketat bert-shirt, semuanya singgah disisiku. Aku risau imanku akan lemah. Diriku tidak dapat menahan dari fitnah ini. Rasulullah S.A.W pernah bersabda, “Aku tidak meninggalkan setelahku fitnah yang lebih bahaya untuk seorang lelaki melainkan wanita.”
Aku khuatir amalanku bukan sebulatnya untuk Rabbku tetapi untuk makhluknya.
Aku memerlukan dirimu untuk menghindari fitnah ini. Aku khuatir kurangnya ikhlas dalam ibadahku menyebabkan diriku dicampakkan ke neraka meninggalkan kau seorang diri di syurga.
Aku berasa bersalah kepada dirimu kerana khuatir cinta yang hak dirimu akan aku curahkan kepada wanita lain. Aku sukar untuk mencari dirimu kerana dirimu bagaikan permata bernilai di antara ribuan kaca menyilau.

Tetapi aku pasti jika namamu yang ditulis di Luh Mahfuz untuk diriku, nescaya rasa cinta itu akan Allah tanam dalam diri kita. Tugas pertamaku bukan mencari dirimu tetapi mensolehkan diriku. Sukar untuk mencari solehah dirimu andai solehku tidak setanding dengan ke’solehah’anmu. Janji Allah pasti ku pegang dalam misi mencari dirimu. “Wanita yang baik adalah untuk lelaki yang baik.”
Jiwa remaja ku ini mula meracau mencari cinta. Matang kian menjelma dan kehadiran wanita amat terasa untuk berada di sisi. Setiap kali aku merasakannya, aku mengenangkan dirimu.
Di sana engkau setia menunggu diriku, tetapi di sini aku curang kepadamu andai aku bermain dengan cinta fatamorgana. Sampaikan doamu kepada diriku agar aku dapat menahan gelora kejantananku disamping aku mengajukan sendiri doa diperlindungi diri.

Bukan harta, rupa dan keturunan yang aku pandang dalam mencari dirimu.
Cukuplah agama sebagai pengikat kasih antara kita. Saat di mana aku bakal melamarmu,
akan ku lihat wajahmu sekilas agar mencipta keserasian diantara kita kerana itu pesan Nabi kita.
Tidak perlu alis mata seakan alis mata unta,
wajah bersih seakan putih telur ataupun bibir merah delima tetapi cukup cuma akidah sekuat akar, ibadah sebagai makanan dan akhlak seindah budi.
“Kawinilah isteri kerana empat perkara; keturunan, harta, rupa dan agama.
Dan jika kau memilih agama, engkau tidak akan menyesal.” Jika aku dipertemukan dengan dirimu, akan ku jaga perasaan kasih ini supaya tidak tercurah sebelum masanya. Akan ku jadikan syara’ sebagai pendinding diri kita.
Akan ku jadikan akad nikah itu sebagai cop halal untuk mendapatkan dirimu. Biarlah kita mengikuti nenek moyang kita,Nabi Adam dan Siti Hawa yang bernikah sebelum disatukan agar kita dapat menikmati kenikmatan perkahwinan yang menjanjikan ketenangan jiwa, ketenteraman hati dan kedamaian batin.
Doakan diriku ini agar tidak berputus asa dan sesat dalam misi mencari dirimu kerana aku memerlukan dirimu untuk melengkapkan sebahagian agamaku.
wahai saudari seakidahku,  carilah lelaki yang mampu menjadi imam untukmu, yang menitis air mata melihat kesakitanmu ketika melahirkan zuriatnya, dan lelaki yang membangunkanmu untuk bangun beribadat bersama-sama pada 2/3 malam….


Sumber: Coretan Untuk Bakal Isteriku | Paradigma MUKMIN http://akuislam.com/blog/renungan/coretan-untuk-bakal-isteriku/#ixzz1JqcV0ui8

Saturday, April 16, 2011

Rahsia Solat



Seorang professor fizik di Amerika Syarikat telah membuat satu kajian tentang kelebihan solat berjemaah yang disyariatkan dalam Islam. Katanya tubuh badan kita mengandungi 2 cas elektrik iatu cas positif dan cas negatif. Dalam aktiviti harian kita sama ada bekerja, beriadah atau berehat, sudah tentu banyak tenaga digunakan.

Dalam proses pembakaran tenaga, banyak berlaku pertukaran cas positif dan cas negatif, yang menyebabkan ketidakseimbangan dalam tubuh kita.
Ketidakseimbangan cas dalam badan menyebabkan kita rasa letih dan lesu setelah menjalankan aktiviti seharian. Oleh itu cas-cas ini perlu diseimbangkan semula untuk mengembalikan kesegaran tubuh ke tahap normal.




Berkaitan dengan solat berjemaah, timbul persoalan di minda professor ini mengapa Islam mensyariatkan solat berjemah dan mengapa solat 5 waktu yang didirikan orang Islam mempunyai bilangan rakaat yang tidak sama.

Hasil kajiannya mendapati bilangan rakaat yang berbeza dalam solat kita bertindak menyeimbangkan cas-cas dalam badan kita. Semasa kita solat berjemaah, kita disuruh meluruskan saf, bahu bertemu bahu dan bersentuhan tapak kaki. Tindakan-tindakan yang dianjurkan semasa solat berjemaah itu mempunyai berbagai kelebihan. Kajian sains mendapati sentuhan yang berlaku antara tubuh kita dengan tubuh ahli jemaah lain yang berada di kiri dan kanan kita akan menstabilkan kembali cas-cas yang diperlukan oleh tubuh. Ia berlaku apabila cas yang berlebihan - sama ada negatif atau positif akan dikeluarkan, manakala yang berkurangan akan ditarik ke dalam kita. Semakin lama pergeseran ini berlaku, semakin seimbang cas dalam tubuh kita.




Menurut beliau lagi, setiap kali kita bangun dari tidur, badan kita akan merasa segar dan sihat setelah berehat berapa jam. Ketika ini tubuh kita mengandungi cas-cas positif dan negatif yang hampir seimbang. Oleh itu, kita hanya memerlukan sedikit lagi proses pertukaran cas agar keseimbangan penuh dapat dicapai. Sebab itu, solat Subuh didirikan 2 rakaat.

Seterusnya, setelah sehari kita bekerja kuat dan memerah otak semua cas ini kembali tidak stabil akibat kehilangan cas lebih banyak daripada tubuh. Oleh itu, kita memerlukan lebih banyak pertukaran cas. Solat jemaah yang disyariatkan Islam berperanan untuk memulihkan keseimbangan cas-cas berkenaan. Sebab itu, solat Zohor didirikan 4 rakaat untuk memberi ruang yang lebih kepada proses pertukaran cas dakam tubuh.

Situasi yang sama turut berlaku di sebelah petang. Banyak tenaga dikeluarkan ketika menyambung kembali tugas. Ini menyebabkan sekali lagi kita kehilangan cas yang banyak. Seperti mana solat Zohor, 4 rakaat solat Asar yang dikerjakan akan memberikan ruang kepada proses pertukaran cas dengan lebih lama.

Lazimnya, selepas waktu Asar dan pulang dari kerja kita tidak lagi melakukan aktiviti-aktiviti yang banyak menggunakan tenaga. Masa yang diperuntukkan pula tidak begitu lama. Maka, solat Maghrib hanya dikerjakan sebanyak 3 rakaat adalah lebih sesuai dengan penggunaan tenaga yng kurang berbanding 2 waktu sebelumnya.

Timbul persoalan di fikiran professor itu tentang solat Isyak yang mengandungi 4 rakaat. Logiknya, pada waktu malam kita tidak banyak melakukan aktiviti dan sudah tentu tidak memerlukan proses pertukaran cas yang banyak.

Setelah kajian lanjut, didapati terdapat keistimewaan mengapa Allah mensyariatkan 4 rakat dalam solat Isyak. Kita sedia maklum, umat Islam amat digalakkan untuk tidur awal agar mampu bangun menunaikan tahajjud di sepertiga malam. Ringkasnya, solat Isyak sebanyak 4 rakaat itu akan menstabilkan cas dalam badan serta memberikan tenaga untuk kita bangun malam (qiamullail).


Dalam kajiannya, professor ini mendapati bahawa Islam adalah satu agama yang lengkap dan istimewa. Segala amalan dan suruhan Allah Taala itu mempunyai hikmah yang tersirat untuk kebaikan umat Islam itu sendiri. Beliau merasakan betapa kerdilnya diri dan betapa hebatnya Pencipta alam ini. Akhirnya, dengan hidayah Allah beliau memeluk agama Islam.





*Oleh sebab itulah kita digalakkan untuk mendirikan solat sunat Tarawih sepanjang bulan Ramadhan ini untuk mengembalikan cas-cas tenaga yang hilang setelah seharian penat berpuasa.. MasyaAllah.. begitu besar hikmah setiap apa yang diperintah oleh Allah swt serta apa yang disyariatkan di dalam Islam.. Subhanallah.. Renung-renungkanlah..


Credit to Solihin Zubir :) moga kita selalu diberkati Allah, amin