AD

Friday, February 11, 2011

Hye~

Gituh la hidup ni adik kakok weh, di mana ada kemahuan di situ ada jalan, di mana ada suka, di situ lah jugak datang duka. Hidup ni tulong la jange perajo ko ego, tok kemano ego tuh, kalu kito saloh, kito ngaku jah saloh, tok kaloh pon eh. Kalu nok cae kito tuh normal ko dok, mesti ado ore akae go against us on our decision :). Kito tok akae buleh wat semuo ore setuju dan suko dengan semua bendo hok kito buat.

Dale hidup aku, banyok pengalame yang telah aku tempuhi, tapi tok cukuk lagi lah untuk menjadikae aku ni seorang yang gagah perkaso, aku masih jugok lemoh walaupon telah banyok dugaey yang aku tempuhi, tapi aku sentiaso berdoa ko Allah, moga diberikan kekuatan untuk terus hidup menghadapi dugaan dan rintangan yang melanda, chewahh ayat, haha.

Aku ni seorang yang extra super duper sensitif, berfikiran negatif. Tok tau nok wat guano la adik kakok weh, loni pon dok struggle nok uboh sikap buruk aku ni, tapi susoh, tapi ado jugok improvement, slow-slow lah ore kato, aku ni meme slow pon, blaja pon slow, sumo bendo slow, make jah aku laju nyo, haha.

Status aku kat facebook, daripado mulo-mulo aku wat facebook sapa loni, semuo tuh ditujukae kepada aku sediri, dengan niat ore laen baco, dio akae tau aku gano, sebab tuh facebook aku untuk kenalan-kenalan jah, hok tok kenal aku delete belako doh, haha. Bukenyo untuk ngato kokre :|

Aku tak dok bendo hok nok dibanggokae, aku jugok guno facebook untuk nunjuk hok aku ni cool, ado pitih, hebat, padahal semuo bendo hok aku nunjuk tuh buke milik aku pon, aku ni pendek kato gak 'LOSER' laa. Tapi kalu nok cae banyok mano aku saye kokre tuh, bergantung kepado sensitiviti aku, semakin aku saye seseorae tuh, semakin sensitif aku jadi, aku ni stail lagu tuhh.

So sapo hok kenal aku nge saeng-saeng rapat aku. They are the toughest people in the world i can say, sebab buleh tehe denge sikap aku tuh. Jange bimbe ye saudara-saudara, teman rapat ku, walaupon aku tokleh balah, tapi aku yakin tuhe akae balah jugok ko sek mu nati, terima kasihh banyok-banyok.

Aku ni pendek kato, invisible lah. Ado tapi nyusoh kokre jah, kade-kade supo takdok jugok, ore kato baek takdok daripado ado. Tapi nok wat guano, cekak aku nok bunuh diri, doso tuu, nok mati pon amal tok tau mano lagi, haha.

Sori jjiwo, just nok luoh perasaae, aku sero bersaloh sangat. For those who know me, i'll try my best to be a good partner of yours.

To my beloved one, thanks for being with me all the time, thanks for your understanding, thanks for all lahh, kerana berkorbae perasaae untuk sayo :)

Lastly, live the life to the fullest. Whatever happens, i'll never stop walking, though i can not longer walking, i'll try my best to crawl till the end of my life. Sorry for everything. Alhamdulillah for all the gifts from Him :)

Assalamualaikum..

3 comments:

Shin Jyuu said...

be strong dude. be COOL and i know you are ;)

eZaT eLaNo said...

no matter wat happen,i am always with u sayang..=)

the.dreamer said...

shin : thnx bro, for always being with me, i shud b ok, Allah is always there.

OH : THNX a lot sayang! i know u do